Филтри

Продукти

Най-предпочитаните цветове в банята

Дата: 20 Юли 2016

Всеки си има любими цветове, с които предпочита да бъде заобиколен в ежедневието, от дрехи, обувки и аксесоари до любимото ни помещение в дома, а именно банята. Тенденциите в обзавеждането на баня се менят, но предпочитаните цветове за обзавеждане много често не се влияят от тенденциите, а от личния вкус на клиентите.

В избора си на цветове за банята (и въобще за обзавеждане на дома) клиентите подхождат по два основни принципа.

 

 

Практичният принцип

 

Най-често се предпочита от хора, които рядко правят ремонт на банята си, държат на реда и най-вече на чистотата.

 

В избора си на обзавеждане и аксесоари, те подхождат от позицията на домакини, които ще трябва в бъдеще да се грижат за въпросното помещение и се стремят към цветове, които са лесни за поддръжка и на които, казано по народному, мръсотията по-малко си личи. За такива цветове се считат всички нюанси на бежово и кафяво, както и сиво.

 

Бялото също е предпочитан цвят, а и класически за баня, тъй като на него изцапаното лесно си личи, което пък означава, че и лесно може да се почисти, ако, разбира се, заложите на качествени повърхности и материали.

 

Ape Ceramica Armonia Ape Ceramica Obama Ape ceramica Tactile Visone 

 

 

Емоционалният принцип

Това най-често е принципът на ентусиастите, младите хора, хората, които обзавеждат за първи път, тези, които не поддържат сами хигиената в дома или просто държат изключително много на външния вид и имиджа на нещата. Подходите им за избор на цветове, най-често се базират на личните предпочитания.

 

Някои от най-често избираните цветове са черно (изключително трудно за поддръжка, тъй като всяк капчица вода личи), нюанси на лилаво и виолетово, както се досещате най-честите почитатели на тези цветове са дамите, както и червено. Червеното е жизнерадостен цвят, който носи енергиен заряд, много често на червеното се спират както темпераментни дами, така и смели господа. Най-често червеното се комбинира с бяло, за да се получи хубав баланс между цветовете и комбинацията винаги е успешна. По-рядка е комбинацията на черно и червено, тъй като помещението става доста мрачно и неприветливо.

 

Класиците комбинират черно и бяло или бяло и синьо, всъщност, всяка комбинация с бяло е добре дошла, тъй като ви осигурява комфортен избор на санитария, която в повечето случаи е именно бяла. Много по-трудно се намира черна, бежова или цветна санитария пълен комплект (мивка, тоалетна, биде и т.н.), а можете да сте сигурни, че липсата на варианти и по-малкото търсене на такива продукти води до: 1) повишаване на тяхната цена и 2) намаляване на тяхното качество, с цел постигане на, все пак, приемлива цена.

 

 Bien Ceramik Astra Pamesa Vetro 

 

Цветовете, които плашат

Има някои цветове за баня, които хората гледат с недоверие и рядко избират за своя дом, това най-често са жълто, зелено (с изключение на тревист нюанс, който е предпочитан), оранжево, резеда. Въпреки, че тези цветове са изключително слънчеви и изпълнени с енергия, повечето клиенти се боят да експериментират с тях, тъй като ги определят като по-нетрадиционни.

 

За да получат мотивация да се спрат на такива цветове, за основно обзавеждане или акценти, те търсят готови проекти, в които вече е използван такъв цвят и искат точно същата комбинация. Всички от изброените цветове се комбинират перфектно с бяло, оранжевото и лимонено зеленото могат успешно да се комбинират с нюанси на кафявото, жълто може да се комбинира със сиво/бетонено, резедата прави интересни комбинации с бяло и флорални мотиви.

 

 Keramika KOnskie Domenico Marazzi Dots 

 

 

Тенденциите

Тенденциите са важни, доколкото определят насоките за масово производство на големите фабрики и компании, това важи най-вече за плочките за баня, както и за санитарията и смесителите. Всички останали елементи можете да направите по поръчка в България. А напоследък дори се предлага и принт върху плочки, така че можете да си направите дори собствена линия плочки, на съответната цена. 

 

В момента дизайнерите все още залагат много активно на дървесните щампи и естествена дървесина, комбинирана с бяло, сиво, вариации на бетон и имитиращи камък плочки и облицовки. Сериозно доминират и имитации на различни видове мрамор и мраморни повърхности. 

Флоралните мотиви са по-опростени и малко по-абстрактни, а цветовете по-скоро пастелни и приглушени, отколкото ярки.

 

Налагат се плочки с нестандартна форма, шестоъгълни, по дформата на пъзел и други с неправилна форма, също така декори с разбъркани десени, които създават впечатление за пачуърк. Хит са едноцветните плочки с релеф от геометрични фигури или цветя, които образуват нещо като 3D панел.

 

Ретро обзавеждането също е все още доста актуално, като плавно преминава от фриволния френски селски стил в малко по-изчистен дизайн с нотки на индустриален дизайн - метални части, открити тръби, цветова гама от черно и бяло, шахматно подреждане на плочки, метро плочки и т.н.

 

   

 

 

Бъдете комбинативни

Ако се чудите кой от принципите е по-добър, ние ще ви подскажем, че най-добър е балансът между двата подхода. Добре е да следвате предпочитанията си, без да се боите, че нещо е твърде екстравагантно или непрактично, но е хубаво да балансирате в най-емоциоалните моменти с идеята за това, че в банята трябва да ви бъде: удобно, просторно, вдъхновяващо, лесно за поддръжка и максимално опростено, откъм ненужни детайли. Обръщайте внимание на модата в обзавеждането, но я пречупвайте през собствения си стил и залагайте на качеството преди всичко.

 

Доверявайте се на интериорни дизайнери, в България вече има много добри специалисти, които са в крак, както със световните течения, така и с предпочитанията на клиентите у нас. Те могат да направят така необходимия баланс между красиво и практично и да преценят с професионално око кое ще бъде най-подходящо за вашия проект. 

 

Баняbox ви предоставя възможност да се запознаете с продуктовата гама и цените на едни от най-актуалните производители с атрактивни продукти. Богатата гама улеснява вашия избор и ви позволява да избирате по цвят, размер, вид, цена, размери и др. параметри. 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
Въведете думата по-горе
  • Все още няма коментари

Най-продавани

LED огледало ABL-0019F

LED флорално огледало Flora

-5%
Цена:
642.20 лв.
Каталожна цена: 676.00 лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена:
642.20 лв.
Каталожна цена: 676.00 лв.
Отстъпка:33.80 лв. (5.00%)
Мивка Antik 1837. 60

Мивка Antik 1837. 60

Цена:
141.00 лв.

Върни До Горе