Филтри

Продукти

5 стъпки преди ремонта на банята

Дата: 07 Окт 2016

Ремонтът на банята би трябвало да е забавно и вълнуващо преживяване - избор на различни възможности за оформление и дизайн, избор на материали и мебели, които ще създадат приятно пространство, в което да прекарвате първите и последните минути от деня си с удоволствие. Въпреки тези предпоставки, често чуваме истории на ужаса, свързани с ремонта на банята, който се проточва безкрайно и ни създава нежелан и ненужен стрес. Имаме няколко идеи, които биха могли да сведат нежеланите ситуации до минимум и с удоволствие ще ви ги споделим:

 

1. Квалифициран дизайнер

Ние знаем, че вие имате вкус и виждане за своята баня, както и за всяко друго помещение в дома, и не се съмняваме във вашите естетически критерии.

 

Наемането на квалифициран интериорен дизайнер (архитект), който има опит с планиране и обзавеждане на баня ще ви бъде полезно, за да постигнете няколко основни неща.

С негова помощ ще изясните, визуализирате и уточните собствените си идеи, ще получите ценни съвети за разпределението и тънкости при избора на цветове, той ще ви даде добри насоки за комбинирането на текстури и материали и ще има до кого да се допитате, ако имате съмнения.

 

Можете да разчитате на мнението му във връзка с предлаганите на пазара продукти. В резултат на работата ви с дизайнера, ще имате звършена визия, по която майсторите ще работят. 

Добрият дизайнер ще направи проектът ви осъществим, съобразен, както с предлаганите на пазара продукти, така и с вашия бюджет.

 

2. Квалифицирани майстори/строителна бригада

У нас днес всяка втора фирма или сдружение от частни лица предлага довършителни работи и сторителни услуги. Проучете предварително, потърсете мнения на клиенти, поискайте снимки на завършени обекти. Препоръките от доволни клиенти са един от най-добрите ориентири за избор. Проведете с майсторите предварителен разговор, уточнете сроковете, изискванията си, покажете им проекта, попитайте ги дали виждат някакви трудни за изпълнение от тяхна страна задачи, направете заедно оглед на банята, която ще се ремонтира.

Договорете параметрите на проекта, а също така те или вие ще доставяте материалите за работа, имат ли предпочитания и препоръки за някакви продукти, които да обмислите и др.

 

Важното в случая е да можете да разчитате на добър ВиК специалист и на добър плочкаджия, в някои случаи това е един и същи човек. Много често, единичните майстори работят добре и държат на работата си, защото приходите им зависят само от тях, така че ако намерите такъв самостоятелен майстор, не го подценявайте. 

Ако сте попаднали на точните майстори, можете да считате, че по-голямата част от работата е свършена. Имайте предвид, че често пъти търсените специалисти са доста ангажирани и не започвайте да търсите майстор прекалено късно, за да не се окажете в напрегната ситуация. Нашият съвет е да следите работата на майсторите по време на целия процес, възможно е наблюдението и контролът да бъде извършен от вашия дизайнер (архитект). Основната цел е да сте спокойни, че работата се върши според изискванията ви, в срок и няма да съсипе скъпите материали и мебели, които поръчвате.

 

3. Качествени настилки и обзавеждане

На пазара има огромно количество продукти за баня, изборът понякога е много труден. Дайте си време за предварително проучване и оглед на предлаганите стоки, тук вашият дизайнер може да ви бъде много полезен. В най-добрия случай, започнете разглеждането на продукти от среден клас - не най-евтините алтернативи в строителните хипермаркети, не и най-луксозните дизайнерски изпълнения. Евтините продукти имат два основни недостатъка, които са несъвместими с мечтаната баня: не изглеждат добре и не са надеждни при дългогодишна експлоатация.

 

Едно от най-важните неща при покупката на продукти за обзавеждане е да можете да разчитате на реномето на марката и гаранциите, които тя дава. За щастие, с развиване на интернет търговията и предлагането, имате възможност да проучите почти всичко, което ви интересува, на спокойствие у дома и да започнете обиколките с предварително събрана информация и изисквания.

 

4. Водоустойчивост

Ключов момент за всичко в банята е да бъде водоустойчиво и сигурно. На първо място това са тръбите и замазките - те трябва да бъдат професионално и добре инсталирани и монтирани, за да нямате неприятни изненади като например: необясними течове, проблеми с водоснабдяването на чешми, душове, казанчета и др., проникване на влага и мухъл под настилките, по тавана, стените и т.н.

Най-важното нещо, за да бъде банята ви приятна, добре ухаеща, чиста и да й се радвате възможно най-дълго време е да нямате мухъл, нежелана влага, плочките и обзавеждането на банята ви да бъдат водоустойчиви от качествени материали и покрития.

 

5. Бюджет

Определете бюджет за ремонта на банята и бъдете готови да ви изникнат неочаквани разходи. При определянето на бюджета бъдете обективни, не сравнявайте коне с кокошки, това важи както за стоките, така и за услугите. Цялостна услуга по дизайн, консултации, ремонт и надзор ще бъде значително по-скъпа, отколкото, ако вие поемете организационната част и контрола. Продуктите на мистериозните марки не могат да бъдат сравнявани по качество, дизайн и гаранции с продукти на реномирани световни производители. 

 

Банята е едно от най-скъпите помещения в дома, но пристъпвайте към ремонта й отговорно, тъй като и проблемите, които могат да произтекат от един недобре направен ремонт са сериозни и скъпи за отстраняване.

 

Разбира се, ние също като вас вярваме, че не най-скъпото е непремнно най-доброто, вярваме в баланса и ви съветваме да правите сравнение и да избирате най-доброто, което можете да си позволите, защото го заслужавате.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
Въведете думата по-горе
  • Все още няма коментари

Най-продавани

LED огледало ABL-0019F

LED флорално огледало Flora

-5%
Цена:
642.20 лв.
Каталожна цена: 676.00 лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена:
642.20 лв.
Каталожна цена: 676.00 лв.
Отстъпка:33.80 лв. (5.00%)
Мивка Antik 1837. 60

Мивка Antik 1837. 60

Цена:
141.00 лв.

Върни До Горе