Филтри

Продукти

AQUABLADE® — ново от Ideal Standard

Дата: 2015-09-23

AquaBlade Ideal Standard

 

На специално събитие в тренинг-центъра на "Идеал Стандарт – Видима" бе официално представена иновативната AquaBlade технология на Ideal Standard. Гостите на събитието посетиха и завода за керамика на компанията.  

Презентациите във връзка с разработката и внедряването на новата технология бяха направени от ръководителя на проекта в Идеал Стандарт Интернешънъл – Майк Хийтън и дизайнерът Робин Левин. На пресконференцията присъстваха инж. Красимир Копчев, изпълнителен директор на "Идеал Стандарт – Видима" АД, Лазар Лазаров, директор Търговска организация – клъстер България, Валентин Ганев, директор на завода за санитарна керамика.

 

Акуаблейд Идеал Стандард

Представянето на AquaBlade е свързано с пускането на иновативната технология на българския пазар в колекцията Tonic II. Предимствата на иновацията са в ползите за клиента, а именно: иновативна технология на измиване, максимално ниво на хигиена, минимална консумация на вода, минимален шум и не на последно място, красив дизайн.

По време на пресконференцията стана ясно, че въвеждането в редовно производство на технологията AquaBlade е най-голямата кампания в завода за керамика у нас от неговото построяване преди 18 години. Иновацията в системата AquaBlade се състои т.нар. "микро прорези" по дължината на ринга на тоалетните чинии. Прорезите осигуряват такъв поток на водата, при който се създава каскадна водна стена в горната част на тоалетната чиния, наречена AquaBlade или "водно острие".

 

За да затвърди имиджа си на марка, която държи на детайла,  Ideal Standard предвижда изделията от тази технология ще бъдат глазирани и отвътре, включително самата система AquaBlade. Зад тази иновация стои много труд на висококвалифицирани инженери, част от които са тук в България – в завода за керамика. .

Редовното производство на първия модел с тази технология у нас стартира през юли 2015 г. До началото на 2016 година в редовно производство ще влязат общо 10 модела с AquaBlade, с което българският завод ще има най-големият производствен обем по тази технология.

 

Архитекти, дизайнери и журналисти имаха уникалната възможност да посетят завода за производство на санитарна керамика, където видяха началото на редовното производство на първите изделия по технологията AquaBlade от колекцията Connect. Те се увериха във високото качество на производство и видяха през какви прецизни тестове преминава всяко изделие. В отдела по качество бяха демонстрирани предимствата на новата технология пред конвенционалната тоалетна.

Вдъхновяваща презентация направиха световноизвестният дизайнер Робин Левин (дизайнер и на колекцията Connect на Ideal Standard) и Майк Хийтън (Ръководител развитие на продукта (керамика) ЕМЕА). Майк Хийтън подчерта, че основната цел е да представи нещо различно на пазара и да придвижи индустрията крачка напред. При разработването на технологията AquaBlade ключова роля в дизайна има Робин Левин, който прави от функционалната и достъпна технология много красива, оставайки верен на FAB мотото си (F-functional, A – affordable и B - Beautiful). 

 

 

 

Най-продавани

Шлаух Teka

Шлаух Teka резервен за кухненски смесител

-10%
Цена:
21.60 лв.
Каталожна цена: 24.00 лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена:
21.60 лв.
Каталожна цена: 24.00 лв.
Отстъпка:2.40 лв. (10.00%)
Параван за баня UnBox

Параван за баня UnBox

-10%
Цена:
135.90 лв.
Каталожна цена: 151.00 лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена:
135.90 лв.
Каталожна цена: 151.00 лв.
Отстъпка:15.10 лв. (10.00%)

Върни До Горе