ЦЕНИТЕ НА САЙТА СЕ ОБНОВЯВАТ НЕПРЕКЪСНАТО

ВЪЗМОЖНО Е НЕСЪОТВЕТСТВИЕ С ПОСОЧЕНИТЕ ЦЕНИ ПОРАДИ ЧЕСТИТЕ ПРОМЕНИ ОТ ДОСТАВЧИЦИТЕ НА ПРОДУКТИТЕ.

ВЪЗМОЖНА Е ПРОМЯНА В НАЛИЧНОСТТА НА СКЛАД.

 

Количка

0 артикула

Продукти

Вижте всички статии

Как да си изберем тоалетна чиния - видове тоалетни чинии

Как да си изберем тоалетна чиния - видове тоалетни чинии

Когато се прави ремонт или обновяване на банята и тоалетната, често клиентите ни си задават въпроса каква тоалетна чиния да си изберат и какви са предимствата и недостатъците на различните видове тоалетни чинии?!

 

Достатъчно здрави ли са, колко е тяхната гаранция, за какво да внимаваме в избора, кое е най-подходящото решение за помещението и какво е актуално в дизайна и обзавеждането на баня и тоалетна.

 

    

 

 

Тоалетна тип моноблок

 

Моноблок тоалетните се състоят от две отделни порцеланови части - тоалетна чиния и казанче, което се монтира директно върху чинията. Казанчето може да има бутон за промиване отгоре или понякога с лостче отстрани.

 

Моноблок е най-разпространеният вид тоалетна чиния, традиционна и масово предпочитана, като познато и бюджетно решение. При избора им трябва да се обърне внимание на метода на оттичане на водата.

 

То може да бъде вертикално (долно) или хоризонтално (задно) оттичане. Доверете се на реномирана марка, за да си гарантирате не само качество на порцелана, но най-вече надеждност и гаранция на механизма за промиване.

 

Този тип тоалетни са с достъпна цена и богато разнообразие на размери и стилове.

 

 

Тоалетна стояща на пода

 

 Стоящите тоалетни са подобни на моноблок, но са със скрито казанче, вградено в стената.

Те са идеални, ако искате да придадете по-съвременен облик на вашата тоалетна и баня, а и да спестите място, тъй като те са по-компактни от моноблок.

 

Предлагат се с възможност за избор между класически, модерни, квадратни, овални, ретро дизайни и др.

Клиентите предпочитат свободно стоящи на пода тоалетни, защото изглеждат надеждни и едновременно модерни.

 

 

Конзолни тоалетни

 

Конзолните тоалетни, наричани още висящи, окачени или стенни, както подсказват и имената им, тези тоалетни са окачени на стената със специална структура за вграждане с казанче, на която се монтира и окача самата тоалетна.

И тук, както при стоящите тоалетни, казанчето е вградено и скрито, а бутон-активаторът за пускане на вода е на стената. Този тип тоалетна е изключително удобен, тъй като височината й може да бъде регулирана и поставена по-високо или по-ниско, за разлика от свободностоящите.

Структурите за вграждане и монтаж обикновено могат да издържат тегло до 400 кг, а тоалетните до 200 кг, затова не трябва да имате никакви съмнения в здравината и устойчивостта им. 

 

 

Окачените тоалетни са най-модерното, хигиенично и естетически издържано решение за вашата тоалетна. Те дават отличен достъп за почистване около и под тоалетната чиния. Изключително актуални и елегантни, те се предлагат в най-голямо разнообразие от модели, форми, размери и екстри (открит ринг, специално промиване, черни и цветни тоалетни и др.).

 

 

Ъглови тоалетни

 

Ъгловите тоалетни, най-често тип моноблок, са предназначени за малки пространства.

 

За да използвате максимално малкото помещение, можете да се насочите към избора на тоалетна с ъглово казанче, която е специално проектирана за такъв монтаж.

 

Може да се комбинира с ъглова мивка, ъглов шкаф за баня и ъглово огледало, така че да ви остане повече място за душ/вана.

 

Големите производители на порцеланова станитария обикновено предлагат един или два такива модела тоалетни чинии с ъглово казанче.

 

Изборът не е много голям, но понякога това е най-удачното и удобно решение за тясната тоалетна.

 

 

 

Къса проекция

 

Тоалетните, моноблок или конзолни, се предлагат често с два типа проекция - стандартна и късна, наричани и компактни. При тях отстоянието на порцелановия елемент от стената напред и максимално скъсено, така че да заема по-малко място, за да пасне в по-малки помещения и да ви даде повече свобода в избора.

 

Този вид тоалетни са част от стандартните колекции обзавеждане за баня, разработвани от популярните марки. Разликата е, че се създават с 4 до 6 см по-къси, така, че да предложат максимално пространство, без това да е за сметка на комфорта.

 

 

Гаранции

 

Всеки производител определя сроковете на гаранция, но при повечето марки срокът на гаранция се припокрива. Санитарният порцелан е практически с доживотна гаранция, макар че някои фирми я ограничават до 5 или 10 години. Гаранциите на механизмите за казанчетата на моноблока са обикновено 2 или 3 години, така също и гаранцията на тоалетната седалка. 

 

В baniabox.bg можете да намерите голямо разнообразие тоалетни чнии с различно предназначение, размери, стилове и форми.

Поръчайте сега за София, Пловдив и Стара Загора с безплатна доставка на поръчки над 200 лв.

 

Свържете се с нас за наличности: office@baniabox.bg | 0898 669 526

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти

Най-продавани

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА НАД 899 лв
за София, Пловдив и Стара Загора

мивка баня, смесител, душ, шкаф за баня евтино, евтина, евтин, тоалетна, моноблок, казанче вграждане, комплект баня тоалетна, сифон мивка, сифон душ, цени, цена, огледало, модерен, осветление баня, led огледало лед, на промоция, безплатна доставка, плочки за баня, гранитогрес, аксесоари за баня черни златни хром ретро